به گزارش مشرق به نقل از شینهوا، نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد، دریافت مقادیر بالاتر ویتامین دی در سال اول زندگی میتواند در برابر چاقی در دوره بلوغ کمک کند.
براساس مطالعهای که روز پنجشنبه در وب سایت دانشگاه میشیگان (UM) منتشر شد، میزان کم ویتامین دی در طول سال اول زندگی با سندرم متابولیک رابطه معکوس دارد.
بیشتر بخوانید:
نوع حاد ویروس کرونا در کمین افراد چاق
در این مطالعه از دادههای بیش از ۳۰۰ کودک که به عنوان نوزاد جذب شده بودند استفاده شده است. کودکان از ۵۰ محله کم درآمد و متوسط در سانتیاگو، شیلی در سنین بلوغ برای ارزیابی ریسک قلبی عروقی دنبال میشدند.
محققان میزان ویتامین دی در سن ۱ سالگی را اندازه گیری کردند و ارتباط آن را با شاخص توده بدن برای سنین ۵، ۱۰ و ۱۷-۱۶ سال بررسی کردند. آنها همچنین درصد چربی و مقاومت به انسولین را در سن ۱۶-۱۷ سالگی اندازه گیری کردند.
بیشتر بخوانید:
راهحل آموزش و پرورش برای مشکل چاقی دانشآموزان
پژوهشگران دریافتند هر واحد اضافی ویتامین دی در خون یک کودک ۱ ساله به افزایش کندتر شاخص توده بدنی (BMI) در سنین ۱ تا ۵ سالگی مربوط میشود، میزان خطر ابتلا به سندرم متابولیک نیز به میزا قابل توجهی پایینتر است.
جنبه مهم دیگر این مطالعه این بود که این تحقیق در زمانی انجام شد که ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی زودرس در کودکان شیلی در حال افزایش بود و علت این روند اضافهوزن و چاقی کودکان است.
سندرم متابولیک گروهی از بیماریها مانند افزایش قند خون، چربی اضافی بدن در اطراف کمر و سطح غیر طبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید است که با هم خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.